bezglutenowa bułka szkolna 150 g ( 3 szt) - putka
Opis
BEZGLUTENOWA BUŁKA SZKOLNA 150 G ( 3 SZT) - PUTKA
Bułka z mąki ryżowej posypana makiem.
Składniki: mąka ryżowa, skrobia ryżowa, skrobia z tapioki, woda, mak niebieski (9%), cukier, olej rzepakowy, drożdże, sól.
Termin przydatności: 6 dni
PAKOWANE PO 3 SZT. (150 g)
w 100 g | w 50g | %RWS w porcji 50g | |
Wartość energetyczna | 1232kJ/293 kcal | 616kJ/147 kcal | 7% |
Tłuszcz | 8,2 | 4,1 | 6% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 | 0,3 | 2% |
Węglowodany | 51 | 25 | 10% |
w tym cukry | 3,8 | 1,9 | 2% |
Błonnik | 1,5 | 0,8 | - |
Białko | 4,0 | 2,0 | 4% |
Sól | 1,2 | 0,6 | 10% |
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |
Informacja dla diabetyków | w 100 g | w porcji 50g |
wymiennik węglowodanowy (WW) | 5,1 | 2,5 |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,9 | 0,4 |