Babka jajowata łuski 200g - nanga
Opis
BABKA JAJOWATA ŁUSKI 200g - NANGA
BABKA JAJOWATA ŁUSKI 200g - NANGA
Babka jajowata ( Plantago ovata lub Plantago psyllium) to przede wszystkim doskonałe źródło błonnika rozpuszczalnego. Naturalne środowisko babki jajowatej to Hiszpania i Wyspy Kanaryjskie. Roślina ta potrzebuje terenu dobrze nawodnionego i nasłonecznionego. Hoduje się ją w Indiach, USA i Brazylii.
SKŁADNIKI
Nasiona lub łuska babki jajowatej 100%. Surowiec najwyższej jakości.
Nasiona całe (100g)
Energia: 292 kcal
Węglowodany: 83g
- w tym cukry: 0g
- błonnik: 75g
Tłuszcz: 0g
Białko: 0g
Wapń: 1667mg (167% RDA)
Żelazo: 2mg (11% RDA)
IG: 1
Łuska mielona (100g)
Energia: 378kcal
Węglowodany: 89g
- w tym cukry: 0g
- błonnik: 78g
Tłuszcz: 0g
Białko: 0g
Wapń: 333mg (33% RDA)
Żelazo: 2mg (11% RDA)
IG: 2
SPOSÓB UŻYCIA
1 łyżeczkę mielonej łuski zalać szklanka gorącej wody i odstawić do napęcznienia na 15 min
Spożywać 1-2 razy dziennie.
Nie przyjmować z innymi lekami i preparatami witaminowo-mineralnymi.
Babka jajowata ma właściwości zagęszczające, dlatego dobrze komponuje się z zupami, jogurtami, sokami i koktajlami. Należy pamiętać o wypijaniu dużych ilości wody, aby w pełni skorzystać z pozytywnych właściwości babki.
W związku z tym, że duże ilości błonnika mogą ograniczać wchłanianie składników odżywczych, nie należy przyjmować babki jajowatej łącznie z preparatami witaminowymi i mineralnymi.
Część rośliny: | nasiona, orzechy |
---|---|
Sposób zbioru: | Z upraw konwencjonalnych |
Tradycyjna medycyna: | Europejska |
Kraj pochodzenia: | Indie |
Suplement diety.
Zrównoważona i zróżnicowana dieta oraz styl życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przechowywać suplement diety w miejscu niedostępnym dla małych dzieci .