Baton owsiany jabłkowo - migdałowy demeter bio 25 g - mogli
Opis
BATON OWSIANY JABŁKOWO - MIGDAŁOWY DEMETER BIO 25 g - MOGLI
SKŁADNIKI
płatki OWSIANE* 25 %, obrane i suszone jabłka* 16 %, rodzynki sułtanki* (rodzynki sułtanki*, olej słonecznikowy*), koncentrat soku jabłkowego* 12 %, prażone MIGDAŁY** 8 %, prażone ORZECHY LASKOWE** 6 %, miód** 6 %, jabka sproszkowane** 3 %, syrop ryżowy**, wafle** (skrobia ziemniaczana**, olej słonecznikowy**), cynamon**, wanilia Bourbon**. (*z upraw biodynamicznych, **z upraw ekologicznych). Współczynnik Demeter: 69 %.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1587 kJ/377 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 61 g
w tym cukry: 40 g
Błonnik: 6,7 g
Białko: 6,8 g
Sól: 0,03 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać JAJA, ORZESZKI ZIEMNE, ŁUBIN, MLEKO, ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ, SEZAM, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- WEGETARIAŃSKI:WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:CERTYFIKAT BIO
- PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES:MOGLI NATURKOST GMBH, KARL - MARX - STRASSE 88, 12043 BERLIN