Bezglutenowe ciasto piernik 350 gr - putka
Opis
BEZGLUTENOWE CIASTO PIERNIK 350 GR - PUTKA
Tradycyjne ciasto piernikowe pełne aromatycznych, korzennych przypraw przełożone powidłami śliwkowymi.
Składniki: cukier, śliwki, skrobia ziemniaczana, JAJA, olej kokosowy, woda, MLEKO w proszku, skrobia ryżowa, kakao, przyprawy (cynamon, kardamon, anyż, goździki), substancja spulchniająca: proszek do pieczenia (E450, E500), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sól.
Termin przydatności: 14 dni
w 100 g | w 350g | %RWS w porcji 350g | |
Wartość energetyczna | 1417kJ/337 kcal | 4960kJ/1181 kcal | 59% |
Tłuszcz | 10 | 35 | 50% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 8,5 | 30 | 149% |
Węglowodany | 59 | 207 | 79% |
w tym cukry | 44 | 154 | 171% |
Błonnik | 0,5 | 1,8 | - |
Białko | 2,3 | 8,1 | 16% |
Sól | 0,8 | 2,9 | 49% |
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |
Informacja dla diabetyków | w 100 g | w porcji 350g |
wymiennik węglowodanowy (WW) | 5,9 | 20,7 |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 1,0 | 3,5 |