Bezglutenowe muffiny jabłkowe z cynamonem 205 g bezglutenowe

Dostępność: spodziewana dostawa
Cena: 15,75 zł 15.75
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

BEZGLUTENOWE MUFFINY JABŁKOWE Z CYNAMONEM 205 g BEZGLUTENOWE



Bezglutenowe muffiny jabłkowe z cynamonem 205 g

  • Bezglutenowe
  • Bez dodatku skrobi
  • Bez laktozy
  • Czysta etykieta
  • Źródło błonnika, żelaza i wapnia
  • Gotowe w 15 minut

Bezglutenowe Muffiny Yummity, to gotowa mieszanka do samodzielnego wypieku, w zaledwie 15 minut. Niezwykle wartościowy i zdrowy deser na bazie mąki z amarantusa, bez dodatku skrobi ani innych oczyszczonych mąk, stanowiący doskonałe źródło błonnika.

Użyty w muffinach cukier kokosowy BIO, cechuje niższy indeks glikemiczny od powszechnie używanego białego cukru. Za sprawą tego unikalnego składu, Muffiny Yummity sprzyjają utrzymaniu prawidłowego poziomu cukru we krwi, prawidłowej pracy jelit i dają uczucie sytości na dłużej. Ponadto ok 4 Muffiny Yummity pokrywają, blisko ćwierć dziennego zapotrzebowania na wapń, którego prawidłowy poziom w organizmie sprzyja utrzymaniu zdrowych kości i zębów, a także blisko 1/3 zapotrzebowania na żelazo, co wspomaga prawidłową produkcję czerwonych krwinek, pracę układu odpornościowego i przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia.

Wyjątkowo aromatyczny smak, muffiny zawdzięczają użyciu liofilizowanych jabłek, które zachowują niemal w 100% witamy i smak w stosunku do surowych jabłek, korzennych przypraw i dodatkowi wyłącznie naturalnego aromatu jabłkowego.

Mąka z amarantusa 58 %, cukier kokosowy BIO* 34 %, kawałki jabłka liofilizowane bez skórki 4,8 %, mieszanka przypraw mielonych w zmiennych proporcjach (cynamon, gałka muszkatołowa, goździki, kardamon), naturalny aromat, substancja spulchniająca: węglany sodu.

*34 % składników pochodzenia rolniczego zostało wyprodukowanych zgodnie
z zasadami produkcji ekologicznej.

Produkt może zawierać: soję, seler, gorczycę, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.

Masa netto: 205 g

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna 1572 kJ / 372 kcal
tłuszcz 4,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
węglowodany 71 g
w tym cukry 32 g
błonnik 6,3 g
białko 8,5 g
sól 0,27 g
wapń 178,1 mg (22 %)**
żelazo 4,41 mg (32 %)**

** DRWS- Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia

PRZYGOTUJ:

  • 2 jaja
  • 60 ml oleju
  • 60 ml wody
  • foremkę na 9 muffinek
  1. Piekarnik nagrzej do temperatury 200 °C (góra-dół, bez termoobiegu). Foremkę nasmaruj olejem.
  2. Do miski wbij jajka, dodaj wodę, olej i miksuj przez 1 minute.
  3. Wsyp mieszankę i całość miksuj przez kolejna minute.

TIP: Dla wzbogacenia smaku muffin użyj rozpuszczonego oleju kokosowego.

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl