Bezglutenowe muffiny wiśniowe z nasionami chia 205 g

Dostępność: brak towaru
Wysyłka w: 5 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 15,75 zł 15.75
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

BEZGLUTENOWE MUFFINY WIŚNIOWE Z NASIONAMI CHIA 205 g



Bezglutenowe muffiny wiśniowe z nasionami chia 205 g

  • Bezglutenowe
  • Bez dodatku skrobi
  • Bez laktozy
  • Czysta etykieta
  • Źródło błonnika, żelaza i wapnia
  • Gotowe w 15 minut

 

Użyty w muffinach cukier kokosowy BIO, cechuje niższy indeks glikemiczny od powszechnie używanego zwykłego cukru. Za sprawą tego unikalnego składu, Muffiny Yummity sprzyjają utrzymaniu prawidłowego poziomu cukru we krwi, prawidłowej pracy jelit i dają uczucie sytości na dłużej. Ponadto ok. 4 Muffiny Yummity pokrywają, aż ćwierć dziennego zapotrzebowania na wapń, którego prawidłowy poziom w organizmie sprzyja utrzymaniu zdrowych kości i zębów, a także blisko 1/3 zapotrzebowania na żelazo, co wspomaga prawidłową produkcję czerwonych krwinek, pracę układu odpornościowego i przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia.

Wyjątkowo aromatyczny smak, muffiny zawdzięczają użyciu liofilizowanych wiśni, które zachowują niemal w 100% witamy i smak w stosunku do wiśni surowych i dodatkowi wyłącznie naturalnego aromatu wiśniowego.

Mąka z amarantusa 54 %, cukier kokosowy BIO* 34 %, nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica) – chia 4,8 %, wiśnie liofilizowane 3,9 %, naturalny aromat, substancja spulchniająca: węglany sodu.
*35 % składników pochodzenia rolniczego zostało wyprodukowanych zgodnie z zasadami produkcji ekologicznej.
Produkt może zawierać: soję, seler, gorczycę, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.

Masa netto: 205 g

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna 1597 kJ / 378 kcal
tłuszcz 5,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g
węglowodany 69 g
w tym cukry 31 g
błonnik 7,2 g
białko 9,0 g
sól 0,28 g
wapń 203, 6 mg ( 25 %)**
żelazo 4,53 mg ( 32 %)**

** DRWS- Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia

PRZYGOTUJ:

  • 2 jaja
  • 60 ml oleju
  • 60 ml wody
  • foremkę na 9 muffinek
  1. Piekarnik nagrzej do temperatury 200 °C (góra-dół, bez termoobiegu). Foremkę nasmaruj olejem.
  2. Do miski wbij jajka, dodaj wode, olej i miksuj przez 1 minute.
  3. Wsyp mieszankę i całość miksuj przez kolejna minute.
  4. Ciasto rozlej do 1/2 wysokości foremek i piecz przez około 15 minut.

TIP: Dla wzbogacenia smaku muffin użyj rozpuszczonego oleju kokosowego.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl