Bezglutenowy placek z rabarbarem/truskawki 260 gr - putka
Opis
BEZGLUTENOWY PLACEK Z RABARBAREM/TRUSKAWKI 260 GR - PUTKA
BEZGLUTENOWY PLACEK Z RABARBAREM 260 GR - PUTKA
Biszkoptowy placek z rabarbarem posypany cukrem pudrem.
Składniki: rabarbar (41%), cukier, skrobia ziemniaczana, JAJA, oleje roślinne (rzepakowy, kokosowy), cynamon, substancja spulchniająca: proszek do pieczenia (E450, E500), emulgatory: E481, E472e, sól, naturalny aromat wanilii Burbon, skrobia ryżowa, substanjca zagęszczająca:
guma ksantanowa.
Numer rejestracyjny produktu: PL- 033-072
Termin przydatności do spożycia: 5 dni.
Delikatny biszkopt z truskawkami udekorowany kruszonką.
Składniki: truskawki (38%), skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, cukier, JAJA, oleje roślinne (rzepakowy, kokosowy), woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja spulchniająca: E450, E500, emulgatory: E481, E472e, sól, naturalny aromat wanilii Burbon, skrobia ryżowa, substancja zagęszczjąca: guma ksantanowa.
Nr rejestracyjny produktu: PL- 033-092
Termin przydatności do spożycia: 5 dni.
w 100 g | w 260 g | %RWS w porcji 260 g | |
Wartość energetyczna | 1158kJ/276 kcal | 3011kJ/717 kcal | 36% |
Tłuszcz | 12 | 30 | 43% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,2 | 8,3 | 42% |
Węglowodany | 40 | 103 | 40% |
w tym cukry | 23 | 61 | 68% |
Błonnik | 1,1 | 2,8 | - |
Białko | 2,7 | 7,0 | 14% |
Sól | 0,7 | 1,9 | 31% |
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |
Informacja dla diabetyków | w 100 g | w porcji 260 g |
wymiennik węglowodanowy (WW) | 4,0 | 10,3 |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 1,2 | 3,0 |