BEZGLUTENOWY VERGER ZE SZPINAKIEM 120 g
- Bezglutenowe
- Odpowiednie dla wegan/ w 100% roślinne
- Źródło błonnika, magnezu i białka
- Czysta etykieta
- Bez soi
BEZGLUTENOWY VERGER ZE SZPINAKIEM 120 g
Verger ze szpinakiem, to smaczna, sycąca i w 100% roślinna alternatywa dla klasycznego mięsnego burgera, którą możesz przygotować w niespełna 20 minut. Polecamy jako dodatek do bułki albo do sałatki, pieczony lub smażony na niewielkiej ilości oleju.
Verger został skomponowany na bazie wysoce wartościowych, bezglutenowych składników takich jak płatki quinoa, płatki owsiane, mąka z ciecierzycy i białej gryki. Smak szpinaku delikatnie podkreśla dodatek czosnku, cebuli oraz naturalnych przypraw. Verger to także doskonałe źródło białka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej, a także magnezu, który zapewnia mięśniom prawidłowe funkcjonowanie oraz zmniejsza uczucie zmęczenia. Wysoka zawartość błonnika wpływa pozytywnie na pracę jelit oraz sprawia, że vergery są bardzo sycące.
Składniki:
Mąka gryczana biała, płatki z komosy ryżowej (quinoa) 14 %, płatki OWSIANE bezglutenowe błyskawiczne, mąka z ciecierzycy 8 %, por suszony 6,8 %, szpinak suszony 6,5 %, czosnek mielony, cebula suszona płatki, błonnik Psyllium (Babka jajowata) 4 %, sól morska jodowana, len mielony odtłuszczony, pieprz czarny mielony, gałka muszkatołowa mielona.
Produkt może zawierać: soję, seler, gorczycę, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.
Masa netto: 120 g