Budyń czekoladowy 40g bio bezglutenowy bezglutenowe - evergreen
Opis
BUDYŃ CZEKOLADOWY 40G BIO BEZGLUTENOWY BEZGLUTENOWE - EVERGREEN
BUDYŃ CZEKOLADOWY 40G BIO BEZGLUTENOWY
Budyń, prawie jak tradycyjny, wymagający przygotowania z gotującym się mlekiem, ale w wersji bezglutenowej, ekologicznej i bezcukrowej.
Sposób przygotowania:
Odmierzamy 1/2L mleka (my polecamy sojowe lub KOKO, które da nam leciutki kokosowy posmak i wzbogaci budyń w witaminy i minerały), z czego odlewamy 1/2 szklanki, a resztę zagotowujemy z dodatkiem 2 łyżek cukru (lub innej substancji słodzącej, np. stewii, ksylitolu, słodu itp.). Do odlanego mleka dodajemy zawartość torebki i dokładnie mieszamy. Wlewamy do gorącego mleka i gotujemy przez 2 minuty stale mieszając.
Składniki: skrobia kukurydziana BIO, odtłuszczone kakao w proszku 20% BIO. Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 398 kJ/94 kcal Tłuszcz : 1,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,0 g Węglowodany : 17,0 g w tym cukry : 11,0 g Błonnik : 0,0 g Białko : 3,2 g Sól : 0,09 g
Może zawierać śladowe ilości mleka i jaj.
Produkt bezglutenowy.
Waga: 40g