Jodła syberyjska olejek eteryczny 100% 15 ml - shamasa

Jodła syberyjska olejek eteryczny 100% 15 ml - SHAMASA.webp
  • nowość
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 32,00 zł 32.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Jodła syberyjska olejek eteryczny 100% 15 ml - SHAMASA



Olejek eteryczny z igieł jodłowych jest pozyskiwany z igieł Abies Alba.
Pochodzi z Ameryki Północnej i należy do rodziny Pinaceae. Przywodzi na myśl okres świąteczny.
Jego drewno uważano za święte i palone do rytuałów i oczyszczania, było specjalnie palone po porodzie, aby zarówno matka, jak i dziecko, pozbyły się wszelkich toksyn bakteryjnych. Jodła była również uważana za ochronę przed złym okiem.

Olejek eteryczny z igieł jodłowych ma świeży i drzewny zapach, który odpręża umysł, a także jest stosowany w aromaterapii w celu zmniejszenia stresu i poprawy nastroju
Jest bogaty w witaminę C i przeciwutleniacze, dlatego jest używany w produktach do pielęgnacji skóry i kosmetykach. jest również świetnym środkiem wykrztuśnym i stosowanym w balsamach łagodzących przeziębienie i maściach parowych.
Jest również stosowany w maściach i balsamach przeciwbólowych, ze względu na swoje właściwości przeciwzapalne i stymulujące.

Olejek eteryczny z igieł jodłowych ma świeży i drzewny zapach, który odpręża umysł i jest stosowany w aromaterapii w celu zmniejszenia stresu oraz poprawy nastroju.
Jest bogaty w witaminę C i przeciwutleniacze, dlatego jest używany w produktach do pielęgnacji skóry i kosmetykach.
Tradycyjnie stosowany jest ze względu na jego pozytywne oddziaływanie na drogi oddechowe. Wspomaga nas w przypadku wystąpienia chorób takich jak jak astma, zapalenie oskrzeli lub przeziębienia.
Jego przeciwzapalne i przeciwskurczowe działanie na płuca może pomóc w lepszym oddychaniu.
Olejek eteryczny z jodły może również pomóc w oczyszczeniu powietrza. Jest także świetnym środkiem wykrztuśnym.

Zastosowanie:

Ponieważ ma działanie rozgrzewające, wiele osób używa olejku jodłowego przy bólach mięśni i artretyzmie.
Działa, ponieważ zawiera octan bornylu, czyli silny środek przeciwzapalny.
Wspomaga leczenie stanów takich jak trądzik czy nawet trądzik różowaty.
Działa przeciwzapalnie i stymuluje regenerację (gojenie).
Jednocześnie wzmaga ukrwienie, dzięki czemu skóra jest lepiej odżywiona i dotleniona.

Rozpylanie olejku jodłowego to także najprostszy sposób na rozładowanie negatywnych emocji i stresu, oraz poprawę nastroju.

Zastosowanie:

Olejku eterycznego z igieł jodły można używać na wiele różnych sposobów.
Można dodać go do dowolnego ulubionego oleju bazowego i wykonać masaż.
Doskonale nadaje się też do stosowania w dyfuzorach ultradźwiękowych, nebulizatorach czy kominkach aromaterapeutycznych.
Warto zrobić z niego również mgiełkę zapachową, którą można rozpylać w sypialni, na przykład na pościel.
Zapewni on w tej postaci spokojny sen.





INGREDIENTS: Abies Sibirica Oil

* olejku eterycznego nie stosujemy bezpośrednio na skórę
* przed użyciem należy sprawdzić indywidualną reakcję na olejek

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl