Kobylak korzeń cięty 100g - nanga
Opis
KOBYLAK KORZEŃ CIĘTY 100g - NANGA
KOBYLAK KORZEŃ CIĘTY 100g - NANGA
OPIS:
Szczaw lancetowaty (Rumex hydrolapathum) – zwyczajowo zwany kobylakiem (podobnie jak inne gatunki szczawiu), to roślina lubiąca tereny wilgotne i podmokłe, charakteryzująca się dużymi, lancetowatymi liśćmi wyrastającymi bezpośrednio przy ziemi. Występuje naturalnie w całej Europie oraz na zachodnich obszarach Azji. Korzeń kobylaka to ważny surowiec zielarski. Zawiera on duże ilości żelaza o wysokiej biodostępności, witaminę C, antrazwiązki, garbniki, flawonoidy, emodynę, kwas chryzofanowy oraz znaczne ilości kwasu szczawiowego. W medycynie naturalnej wyciągi z korzenia szczawiu stosowane są w celu wsparcia pracy jelit. Działały one korzystnie na trawienie oraz wspierały regularny rytm wypróżnień.
Składniki:
Korzeń kobylaka 100%.
Produkt najwyższej jakości!
Kraj pochodzenia: Polska.
Zalecany sposób użycia:
Odwar
1 łyżkę korzeni zalać 1 szklanką wody, doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut.
Odstawić na 30 minut, przecedzić. Spożywać 2 razy dziennie po pół szklanki przez 3 tygodnie. Stosować raz na kwartał.
Kobylak – korzeń mielony
1 płaską łyżeczkę proszku zalać gorącą wodą, wymieszać i wypić razem z osadem. Stosować 2 razy dziennie przez maksymalnie 3 tygodnie.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Przeciwwskazania:
Nie należy stosować w okresie ciąży i laktacji.
Część rośliny: | korzeń |
---|---|
Sposób zbioru: | Z upraw konwencjonalnych |
Tradycyjna medycyna: | Chińska |
Kraj pochodzenia: | Polska |
Suplement diety.
Zrównoważona i zróżnicowana dieta oraz styl życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przechowywać suplement diety w miejscu niedostępnym dla małych dzieci .