Makaron (kukurydziano - ryżowy) tagliatelle bezglu
Opis
MAKARON (KUKURYDZIANO - RYŻOWY) TAGLIATELLE BEZGLU
SKŁADNIKI
95 % mąka kukurydziana*, 5 % mąka ryżowa*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Tagliatelle są ważnym składnikiem wielu potraw kuchni włoskiej szczególnie w tradycji regionu Emilia Romania. Stanowią doskonałą podstawę do ciężkich sosów, najczęściej na bazie mięsa, RYB, śmietany. Niezastąpiony dodatek do sosu Bolognese.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 8 - 10 minut (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1489 kJ/351 kcal
Tłuszcz: 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 3,4 g
Białko: 8,5 g
Sól: 0,008 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
- WEGETARIAŃSKI:WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:CERTYFIKAT BIO
- BEZ GLUTENU (deklaracja):BEZ GLUTENU (deklaracja)
- WEGAŃSKI:WEGAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach):BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ CUKRU (w składnikach):BEZ CUKRU (w składnikach)
- PRODUCENT - NAZWA I ADRES:PASTA NATURA SRL, Via Cantarane, 1, 12020 Villafalletto CN
- WEGETARIAŃSKI:WEGETARIAŃSKI-DEAKTYWOWANA-AUTOMATYCZNIE
- CERTYFIKAT BIO:CERTYFIKAT BIO-DEAKTYWOWANA-AUTOMATYCZNIE
- BEZ GLUTENU (deklaracja):BEZ GLUTENU (deklaracja)-DEAKTYWOWANA-AUTOMATYCZNIE
- WEGAŃSKI:WEGAŃSKI-DEAKTYWOWANA-AUTOMATYCZNIE
- BEZ GLUTENU (w składnikach):BEZ GLUTENU (w składnikach)-DEAKTYWOWANA-AUTOMATYCZNIE
- BEZ CUKRU (w składnikach):BEZ CUKRU (w składnikach)-DEAKTYWOWANA-AUTOMATYCZNIE
- PRODUCENT - NAZWA I ADRES:PASTA NATURA SRL, Via Cantarane, 1, 12020 Villafalletto CN-DEAKTYWOWANA-AUTOMATYCZNIE
- PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES:PASTA NATURA SRL, Via Cantarane, 1, 12020 Villafalletto CN