Makaron (kukurydziany) penne bezglutenowy 450 g - civita
Opis
MAKARON (KUKURYDZIANY) PENNE BEZGLUTENOWY 450 g - CIVITA
SKŁADNIKI
mąka kukurydziana.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody, dodać sól, olej i makaron. Gotować 6 - 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1435 kJ / 338 kcal
Tłuszcz: 0,85 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 75,83 g
w tym cukry: 0,81 g
Błonnik: 3,02 g
Białko: 5,32 g
Sól: 0,05 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu
- WEGETARIAŃSKI:WEGETARIAŃSKI
- BEZ GLUTENU (deklaracja):BEZ GLUTENU (deklaracja)
- WEGAŃSKI:WEGAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach):BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ CUKRU (w składnikach):BEZ CUKRU (w składnikach)
- PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES:Agri-Corn Kft., Hungary 4275 Monostorpályi, Táncsics u. 101.