

Olej z nasion rzepaku 500 ml - naturalnie u nas

Opis
OLEJ Z NASION RZEPAKU 500 ml - NATURALNIE U NAS
Dla zdrowia każdego z nas jest bardzo ważne, by sięgać po olej nieprzetworzony, czyli taki, który nie był poddany procesowi rafinacji. Bowiem rafinacja to obróbka termalna i chemiczna, która zabija wszelkie wartości spożywcze oleju i zmienia go w produkt szkodzący naszemu zdrowiu.
Oleje zimnotłoczone z kolei otrzymuje się za pomocą metody tłoczenia mechanicznego w temperaturze nieprzekraczającej 40 – 50°C. Nie poddaje się ich rafinacji, dzięki czemu zachowują wszystkie swoje dobroczynne właściwości. Oleje tłoczone na zimno są nieprzebraną skarbnicą najróżniejszych naturalnych sposobów samoleczenia i kuracji na wszelkie choroby i dolegliwości.
Właściwości zdrowotne (wszystkich!) olejów tłoczonych na zimno:
- przeciwdziałają chorobom serca, układu krążenia oraz miażdżycy
- utrzymują prawidłowy poziom cholesterolu we krwi
- obniżają poziom cukru we krwi (są więc świetne dla diabetyków!)
- regulują przemianę materii, dzięki czemu wspomagają odchudzanie
- chronią przed promieniowaniem słonecznym i opóźniają starzenie się skóry
- korzystnie wpływają na włosy, zapobiegają ich wypadaniu
- posiadają właściwości antynowotworowe
Oleje zimnotłoczone to produkty w 100% naturalne, pozbawione wszelkich dodatków w postaci konserwantów, co wiąże się z krótszym okresem przydatności do spożycia. Takie oleje najlepiej „czują się” w lodówce – dzięki niskiej temperaturze na dłużej zachowują swoje właściwości.
OLEJ RZEPAKOWY
- przeciwdziała miażdżycy oraz zmniejsza prawdopodobieństwo wystąpienia zawału
- zmniejsza ilość złego cholesterolu w organizmie
- działa przeciwkrzepliwie
- wspomaga leczenie łuszczycy i zapalenia stawów dzięki zawartości witaminy E (witaminy młodości)
- zapewnia optymalny rozwój mózgu i wzroku
- ma ogromny wpływ na poprawę wyglądu skóry
- jak większość olejów tłoczonych na zimno, reguluje przemianę materii
Olej rzepakowy nazywany jest "oliwą północy" ze względu na zbliżony skład do oliwy z oliwek. Przewyższa ją jednak pod względem ilości korzystnych dla organizmu kwasów tłuszczowych omega-6 i omega-3, które występują w idealnej dla człowieka proporcji 2:1.
Jest to jeden z bardziej stabilnych olejów – dość odporny na temperaturę i jełczenie. Można go również dodawać do wszelkiego rodzaju dań. Jest aromatyczny, ma mocno orzechowy smak i zapach oraz intensywnie żółtą barwę.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci .