Opuncja figowa - roślinny botoks! 12 ml - shamasa

Opuncja figowa - roślinny botoks! 12 ml - SHAMASA.webp
  • nowość
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 65,00 zł 65.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Opuncja figowa - roślinny botoks! 12 ml - SHAMASA



Olej z pestek opuncji figowej tłoczony na zimno, zupełnie czysty (nie łączony z innymi olejami) i nierafinowany, to prawdziwa rewolucja w naturalnej pielęgnacji. Przebojem wdarł się na rynek europejski zdobywając grono wiernych klientów, których liczba szybko rośnie. To prawdziwy zwycięzca w walce z oznakami starzenia skóry i "prostowaniu" zmarszczek co nie umknęło uwadze wszystkim tym, którzy śledzą trendy w dziedzinie naturalnej i skutecznej pielęgnacji skóry.

Olej z Opuncji Figowej w naturalny sposób pielęgnuje skórę suchą, zmęczoną i odwodnioną. Pobudza do życia komórki skóry dodając im sprężystości.

Olej z Opuncji Figowej znany jest ze swoich właściwości anti-aging. Pomaga w walce ze zmarszczkami – spłyca je i sprawia, że są mniej widoczne. Pozostawia skórę promienną i świeżą, z ujednoliconym kolorytem.

Bywa nazywany „NATURALNYM BOTOKSEM” -  Olej z Opuncji Figowej to wyjątkowe bogactwo roślinnego oleju z pestek opuncji. Opóźnia procesy starzenia się skóry i przeciwdziała jej wiotczeniu.

Olej z Opuncji Figowej ma także szerokie zalety zdrowotne. Wzmacnia barierę ochronną skóry, chroni przed działaniem wolnych rodników. Jest naturalnym antyoksydantem.

Olej z Opuncji Figowej stanie się Twoim najważniejszym elementem pielęgnacji. Sprawi, że cera stanie się gładka, zdrowa i sprężysta. To luksusowa kuracja odbudowy komórek, na którą każdy może sobie pozwolić.

Dla kogo jest Olej z Opuncji Figowej?

•    Dla skóry odwodnionej i suchej
•    dla cery dojrzałej
•    dla cery zmęczonej
•    dla cery dojrzałej
•    dla każdego rodzaju cery

Olej z Opuncji Figowej – właściwości:

•    wstrzymuje procesy starzenia skóry
•    łagodzi podrażnienia
•    wygładza skórę
•    nawilża i natłuszcza skórę
•    zmniejsza pory
•    regeneruje
•    ujędrnia
•    niweluje blizny

Najlepszy efekt uzyskujemy po nałożeniu olejku na twarz, uprzednio spryskaną hydrolatem różanym. Pomimo treściwej konsystencji ładnie się wchłania i nadaje się nawet pod makijaż. W okolice oczu olejek należy wklepywać (nie wcierać).

Do cery mieszanej, pod makijaż, na dzień, najlepiej sprawdza się w sezonie "kaloryferowym". Po zakończonym sezonie najlepiej jeszcze 2-3 tygodnie używać w ten sposób a potem przejść na lżejszy olejek.
Cery suche i odwodnione, mogą używać w ciągu dnia przez cały rok.

 

INCI: OPUNTIA FICUS INDICA SEED OIL

* przed zastosowaniem należy sprawdzić indywidualną reakcję skóry na olejek

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl