Pau d'arco kora cięta la pacho 100 g - nanga
Opis
PAU D'ARCO KORA CIĘTA LA PACHO 100 g - NANGA
PAU D'ARCO KORA CIĘTA LA PACHO 100 g - NANGA
OPIS:
Pau d’Arco, La Pacho (Tabebuia impetiginosa) – piękne, okazałe drzewo o dłoniastych, ciemnozielonych liściach i jaskrawo-różowych kwiatach, osiągające do 30 metrów wysokości. Rośnie w lasach deszczowych od Meksyku aż po Argentynę. Jako surowiec zielarski wykorzystywana jest wewnętrzna warstwa jego kory. Główne substancje bioaktywne obecne w pau d’arco to: lapachol i beta-lapachon oraz kinony i naftokinony. Rdzenni Indianie nazywali je boskim drzewem, gdyż preparaty sporządzane z jego kory stanowiły dla nich główny środek medyczny, który stosowali w przypadku wielu dolegliwości.
Składniki:
Pau d’arco kora 100%.
Produkt najwyższej jakości. Przebadany laboratoryjnie.
Kraj pochodzenia: Brazylia.
Kora pau d’arco działa synergicznie spożywana wraz z vilcacorą.
Zalecany sposób użycia:
Kora mielona
Mieloną korę zażywać doustnie w ilości 1-2,5g dziennie.
1 płaska łyżeczka odpowiada około 2,5g produktu.
Kora cięta
1-2 łyżki kory zalać szklanką wody, doprowadzić do wrzenia i gotować 3-5 minut na małym ogniu.
Przykryć i odstawić do naciągnięcia na 30 minut. Spożywać 2-3 szklanki dziennie.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Przeciwwskazania:
Nie należy stosować w okresie ciąży i laktacji.
Część rośliny: | kora |
---|---|
Sposób zbioru: | Z upraw konwencjonalnych |
Tradycyjna medycyna: | Amazonia |
Kraj pochodzenia: | Brazylia |
Smak: | delikatny |
Suplement diety.
Zrównoważona i zróżnicowana dieta oraz styl życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przechowywać suplement diety w miejscu niedostępnym dla małych dzieci .