Pektyna jabłkowa do dżemów 150 g - batom (produkt
Opis
PEKTYNA JABŁKOWA DO DŻEMÓW 150 g - BATOM (PRODUKT
SKŁADNIKI
pektyna jabłkowa amidowana 100 %.
OPIS
Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad, galaretek, konfitur, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów MLECZNYCH, napojów owocowych oraz ketchupów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody, dokładnie wymieszać. Gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, NASIONA SEZAMU.
UWAGA
Produkt sezonowy - dostępny od czerwca do września (włącznie).
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- WEGETARIAŃSKI:WEGETARIAŃSKI
- WEGAŃSKI:WEGAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach):BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ CUKRU (w składnikach):BEZ CUKRU (w składnikach)
- PRODUCENT - NAZWA I ADRES:BATOM.PL JÓZEF LEŚNIAK HURTOWNIA ZDROWEJ ŻYWNOŚCI, GENERAŁA AUGUSTA FIELDORFA-NILA 17, 31-209 KRAKÓW
- WEGETARIAŃSKI:WEGETARIAŃSKI-DEAKTYWOWANA-AUTOMATYCZNIE
- WEGAŃSKI:WEGAŃSKI-DEAKTYWOWANA-AUTOMATYCZNIE
- BEZ GLUTENU (w składnikach):BEZ GLUTENU (w składnikach)-DEAKTYWOWANA-AUTOMATYCZNIE
- BEZ CUKRU (w składnikach):BEZ CUKRU (w składnikach)-DEAKTYWOWANA-AUTOMATYCZNIE
- PRODUCENT - NAZWA I ADRES:BATOM.PL JÓZEF LEŚNIAK HURTOWNIA ZDROWEJ ŻYWNOŚCI, GENERAŁA AUGUSTA FIELDORFA-NILA 17, 31-209 KRAKÓW-DEAKTYWOWANA-AUTOMATYCZNIE
- PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES:BATOM.PL JÓZEF LEŚNIAK HURTOWNIA ZDROWEJ ŻYWNOŚCI, GENERAŁA AUGUSTA FIELDORFA-NILA 17, 31-209 KRAKÓW