Sarsaparilla indyjska cięta 250 g - nanga
Opis
SARSAPARILLA INDYJSKA CIĘTA 250 g - NANGA
SARSAPARILLA INDYJSKA CIĘTA 250 g - NANGA
OPIS:
Sarsaparilla indyjska (Hemidesmus indicus) – nazywana również Sarivą lub Sugandi, jest to krzew należący do rodziny toinowatych, posiadający cienkie, wijące się pędy. Pochodzi z południowych obszarów Azji. Surowcem stosowanym w fitoterapii jest korzeń, który zawiera w swoim składzie m.in. saponiny sterydowe, wykazujące wiele cennych właściwości prozdrowotnych. Według Ajurwedy roślina ta odbudowuje, oczyszcza i wzmacnia narządy wewnętrzne oraz dodaje witalności, również w sferze seksualnej. W Indiach przyrządza się z niej orzeźwiające napoje oraz dania z ryżu.
Składniki:
Korzeń sarsaparilli 100%.
Sarsaparilla indyjska – korzeń dostępna w formie ciętej lub mielonej.
Produkt najwyższej jakości!
Kraj pochodzenia: Indie.
Zalecany sposób użycia:
Korzeń cięty
1-2 łyżeczki surowca wsypać do 1 litra wody.
Gotować na małym ogniu przez 15-30 minut.
Po odcedzeniu wypić w 3 porcjach w ciągu dnia.
1 płaska łyżeczka odpowiada około 1,8 g produktu.
Korzeń mielony
1 g sproszkowanej sarsaparilli 3 razy dziennie popijając ciepłą wodą.
1 płaska łyżeczka odpowiada około 2,4 g produktu.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Przeciwwskazania:
Nie zaleca się stosowania w okresie ciąży i laktacji.
Część rośliny: | korzeń |
---|---|
Sposób zbioru: | Z upraw konwencjonalnych |
Tradycyjna medycyna: | Ameryka Północna |
Kraj pochodzenia: | Indie |
Suplement diety.
Zrównoważona i zróżnicowana dieta oraz styl życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przechowywać suplement diety w miejscu niedostępnym dla małych dzieci .